Foursquare Spiced 37.5% 0.7L (holá fľaša)
€24.35Zlatá medaila – Súťaž liehovín Los Angeles z roku 2014
Zobrazených 1–16 z 84 výsledkov
Zlatá medaila – Súťaž liehovín Los Angeles z roku 2014
Marama Origins Indonesian je exotický nápoj pochádzajúci z indonézskeho ostrova Jáva. Základom jeho chuti sú dve typicky lokálne, no kľúčové ingrediencie: indonézska cukrová trstina a tamojšia klíma.
Marama Origins Indonesian je vyrobený z cukrovej trstiny a destilovaný systémom continuous column. Následne je obohatený o rastlinné a ovocné extrakty typické pre juhovýchodnú Áziu, medzi ktorými nechýba ani vanilka a koreň galangalu.
Po zrení v amerických dubových sudoch získava tento indonézsky nápoj priezračnú a tmavú jantárovú farbu, ktorú sprevádza vôňa a chuť už spomínaného galangalu – exotického ázijskeho zázvoru, vanilky, korenia, sliviek a sušeného ovocia.
Santos Dumont XO Palmira je limitovaná edícia vynikajúceho brazílskeho rumu vytvoreného na počesť samotného Alberta Santosa Dumonta, leteckého priekopníka a významnej osobnosti svojej doby. Názov pochádza z jeho rodného mesta Palmira. Vyrába sa kombináciou najlepších pomaly fermentovaných destilátov z melasy pochádzajúcej zo strednej Ameriky a západnej Indie s tradičnou šťavou z trstiny – cachaca – z Brazílie. Dozrieva vo výnimočných sudoch, ktoré sa predtým využívali na zrenie sladkého vína.
Santos Dumont XO Gewürztraminer je podmanivo sladký rumový likér s plným telom. Získa si každého, kto má rád balansovanie medzi zamatovou sladkosťou a komplexnou chuťou korenín.
Tento skvelo vyzretý nápoj záverečne zrel v starých a veľmi pozorne vyberaných sudoch, v ktorých predtým zrelo biele víno vyrobené z odrody hrozna Gewürztraminer (Tramín červený). Vplyv tramínových sudov sa odrazil v intenzite a spolu s rastlinnými a tropickými tónmi pomohol vytvoriť veľkolepý chuťový zážitok. Je to rum, ktorý predstavuje skutočne unikátnu kombináciu tých najlepších výrobných tradícii vo svete elegantného vína a dobre vyzretého prémiového rumu.
Rum Santos Dumont XO Gewürztraminer sa vyrába výhradne len v malých dávkach a každá fľaša je individuálne očíslovaná.
Odhaľuje dokonalú kombináciu tradície a sily. Evokuje život námorného kadeta, slanú vodu, dechtované povrazy, tropické ovocie a masívne bronzové kanóny. Sladký nektár sa v tomto námornom rume z Amerických Panenských ostrovov perfektne prelína s chuťou silného alkoholu a prináša priam grandiózny chuťový zážitok.
A.H.Riise Royal Danish Navy je séria námorných rumov vytvorená na pripomienku významnej historickej úlohy a dlhotrvajúcej tradície námornej flotily Dánskeho kráľovstva, ktorá zahŕňa aj najstaršiu Námornú akadémiu na svete s koreňmi až do roku 1701.
Ide o špeciálnu edíciu rumu, ktorý oslavuje elitné špeciálne jednotky dánskeho námorníctva (Frogman Corps), ktoré bojovali s pirátmi po celom svete. Ide o silnú a veľmi aromatickú lahôdku, ktorý poteší všetkých milovníkov sladších rumov. Pri izbovej teplote sa rozvinie plná chuť s prevahou cukrovej trstiny, melasy, citrusov, pelendreku, kakaa a korenia. Rum sa vyrába klasickou metódou Solera, pričom niektoré z rumov majú vek až 30 rokov
Exkluzívna edícia populárneho rumu dánskeho námorníctva. Je to tiež jedinečná príležitosť ochutnať rum, ktorý udržiaval morálku dánskych námorníkov v priebehu 18. storočia. Fregatten Jylland je zmesou najrôznejších rumových destilátov – niektoré z nich až do 20 rokov – a táto metóda umožňuje dosiahnuť obsah alkoholu 45%. Rum podľa starých lekárnických metód. Práve staré lekárnické metódy, ktoré sa používajú dodnes, vytvárajú rum, ktorý vyrába A. H. Riise. Destiláty boli vyvinuté po pokusoch s použitím rastlín, ktoré Riise zhromaždila z okolia dánskych západoindických ostrovov. Na dánskych západoindických ostrovoch sa zaujímal aj o Fregatten Jylland, ktorý bol v najlepších rokoch ústrednou súčasťou dánskej vojnovej flotily. Kampane v Západnej Indii a Sv. Tomášovi boli súčasťou úsilia o presadenie dánskej suverenity, za čo boli námorníci odmeňovaní dennými dávkami Navy Rum od A.H. Riise. Aj keď je Fregatten Jylland v súčasnosti natrvalo ukotvený, šanca ochutnať rum z tejto dôležitej éry by si nemal nechať ujsť.
V roku 2019 Appleton Estate uviedol na trh 4000ks fliaš rumu Appleton Estate 30 Year Old Jamacica Rum. Ide o druhú verziu tohto rumu (prvá bola uvedená v roku 2008 v počte 1440ks fliaš). Tento blend pochádza zo 13 rôznych sudov, kde jeho najmladší zložka zrela 30 rokov a najstarší aj 50 rokov v sudoch z bieleho amerického dubu. Celá táto extrémne dlhá doba zrenia prebiehala na Jamajke. Každé tri roky vykonáva dekantácii alebo doplňovanie rumu, k čomu sa vyberá dávka rumov rovnakého veku a značky. Každý sud je najprv skontrolovaný a ak prejde testom kvality, je preliať do kade a potom znovu naplnený „po okraj“ rumy z obdobne starých destiláciou. Doplnenie sudov do „plnej kapacity“ rumy z rovnakého dátumu destilácia spomaľuje rýchlosť odparovania, ale nijako neovplyvňuje proces starnutia. Zabezpečuje tiež, že sa môžu rumy Starita po dlhšiu dobu, bez straty príliš% alkoholu. Po takej dobe zrenia môžete v rume objaviť ľahký sediment, ktorý je prirodzený a nie je určite na škodu.
Nikka Tailored, prémiová zmes historického japonského výrobcu whisky, je dôstojným veľvyslancom japonského know-how a kultúry, ako aj odborných znalostí Nikky.
Táto whisky je zmiešaná s precíznosťou a jemnosťou.
Je to zmes predovšetkým sladového jačmeňa z Miyagikyo na Honšú a Yoichi na Hokkaido spolu s obilím Coffey Still. Výsledkom je dokonalý symbol rovnováhy, guľatosti a mäkkosti, toľko prívlastkov, ktoré Nikku charakterizujú.
Nekompromisná viera vo výnimočnosť je postoj, ktorý sa prejavuje v ich tvorbe. Na základe pôvodného elixíru vytvorili špeciálnu ,,obmenu“ – tá Jägermeister opäť zaradila do vlastnej triedy.
Honba za jedinečnými príchuťami si vyžaduje čas a trpezlivosť, no predovšetkým zručnosť, kreativitu a odvahu prepisovať pravidlá. Celý výrobný proces dôsledne prepracovali, aby vytvorili výrazný dubový charakter. Transformáciou procesov macerácie a starnutia majstri liehovarníci úspešne vytvorili ďalší skutočný originál. Manifest je pre tých, ktorí chcú ochutnať čas, námahu a proces spojený s vytvoreným elixírom.
Jemný pšeničný destilát získaný z celozrnných pšeničných zŕn slúži ako základ pre tento likér. Pomaly zrejúci destilát získava svoj charakter počas 15 mesiacov v malých, opečených dubových sudoch. Tento proces zrenia mu dodáva jeho výraznú vôňu dubu s vanilkovými a dymovými podtónmi.
Pri jeho výrobe sa okrem originálnych 4 macerátov používa ešte jeden a ďalšie botanické zložky – pre chuť s viac ako dvojnásobným botanickým obsahom pôvodnej zmesi. Špeciálny piaty macerát je extrahovaný pomocou vyzretého jemného pšeničného destilátu.
Vysoko komplexná a výrazne vyzretá harmonická chuť pretrváva dlho po ochutnaní – ponúka sudovité tóny a nové ovocné nuansy.
Je vrcholné vyjadrenie prémiového bylinného likéru. Je to jedinečný produkt bez akýchkoľvek chemických konzervačných látok, farbív, umelých látok alebo emulgátorov. V kombinácii s čistou vodou z Karlovarského regiónu, jej vysoko kvalitný lieh vrátane vínneho destilátu, vybraných druhov bylín, korenín a pomarančového oleja vnáša do zmesi prirodzenú harmóniu. Má organickú a bohatú chuť, vďaka ktorej je ideálny na pitie ako čistý likér alebo ako súčasť vášho obľúbeného kokteilu.
Najskôr dozrieva v kombinácii sudov po jerézskom sherry a po bourbone, a neskôr ešte v drevených sudoch z francúzskeho duba Limousin. Výsledná whisky má príjemnú, sladkú a plnú ovocnú chuť. Názov Forest Reserve odkazuje na liehovary zachovávajúce lesy v okolí destilérky Aberlour v slávnom škótskom ,,whisky regióne“ Speyside. Veľmi populárna whisky, ktorá je exportovaná do vyše 50 krajín.
Alexandre Gabriel, vášnivý, zvedavý s vycibreným vkusom pre krásu, je neúnavným podnikateľom pri hľadaní dokonalosti.
Remeselný podnikateľ dodáva najlepší produkt implementáciou najpokročilejších a najpresnejších výrobných metód. Vie, že vynikajúci rum, je predovšetkým silná emócia, o ktorú sa treba podeliť. Alexandre Gabriel aplikuje na svoj rum disciplínu a vášeň starodávnych remeselníkov. V 90. rokoch Alexandre Gabriel cestoval po Karibiku a hľadal najlepšie rumy v regióne.
Rodí sa plantáž: remeselná škála rumov z veľkých terás tropov. O pätnásť rokov špecializovanej neskôr, v roku 2012, je Alexandre ocenený ako rum master blender na súťaži Golden Rum Barrel Awards a americkým liehovarníckym inštitútom bol označený za Distiller of the Year.
Plantation Barbados Grande Reserve.
Grande Réserve je zmesou rôznych rumov z Barbadosu, zrejúcich v sudoch po bourbone v Karibiku a potom jeden rok v juhozápadnom Francúzsku v sudoch zo starého francúzskeho duba.
Jeho bohatý „nos“ odhaľuje tóny grilovaného kokosu a vanilky.
Rovnako dobre si ho vychutnáte „len tak“ , ale rovnako aj v cocktailoch.
End of content
End of content