Zobrazených 1–16 z 29 výsledkov
-
€8.50
Sladký korenistý zázvor v spojení so sviežimi tónmi horko-kyslého citrónu sa dokonale hodí k unikátnej aromatickej zmesi ,,nealkoholických destilátov“ Memento. Výsledok? Rafinovaný koktejl, ktorý uhasí smäd a ulahodí aj tým najnáročnejším jazýčkom. Je vytvorený, aby ste si ho vychutnali vo svojom voľnom čase.
-
€8.50
Aníz, pôvodom z oblasti východného Stredomoria a juhozápadnej Ázie, je tradičným protagonistom klasických francúzskych a talianskych aperitívov – dodáva intenzívnu, obklopujúcu a osviežujúcu chuť. V spojení s jedinečnou zmesou aromatických ,,nealkoholických destilátov“ Memento a vyváženým kyslým citrusom je tento ,,kyslý“ drink ideálny na luxusný relax kedykoľvek počas dňa.
-
€8.50
Hoci je tento koktejl bez alkoholu, Tanqueray 0,0 % mu dodáva štýl. Komplexný a zvodný citrusovo-borievkový profil zvýrazňuje svoju pravú povahu, vďaka čomu vytvára dokonalý chuťový zážitok. Namiešaný v Taliansku od majstra mixológa Patricka Pistolesiho, ktorý zmiešal štyri klasické bylinné tóny ginu (borievka, koriander, angelika a sladké drievko) a zjemnil ich tónmi fialky, mandlí a ruží.
-
€8.55
Ak milujete koktejl Margarita, máme pre vás novú generáciu klasiky s nižším obsahom alkoholu. Vďaka jemnej rovnováhe sladkej, chrumkavej a kyslej chuti vám neunikne žiaden z vašich obľúbených tónov. Ručne vyrobený v Taliansku majstrom mixológom Patrickom Pistolesom s použitím prémiovej tequily Exotico Bianco, Cointreau a nealkoholického Seedlip Grove 42. Vytvoril tak jemné dodatočné tóny so stredomorským pomarančom, citrónovou kôrou, citrónovou trávou a zázvorom, ktoré prechádzajú suchým záverom. Tento koktejl je zmesou dobrých čias a slnečných dní.
-
€8.55
Váš večer sa blíži k ďalšej generácii. Pripravte svoje chuťové poháriky na taliansku klasiku Negroni s nižším obsahom alkoholu. S horkými pomarančovými aromatickými tónmi, ktorými je tento klasický koktejl známy. Negroni Next, vytvorený majstrom mixológom Patrickom Pistolesim, s rovnakými pomermi Tanqueray 0,0 %, Cocchi Storico Vermouth di Torino, Campari a Angostura Aromatic Bitters. Všetky tieto ,,textúry“ s tónmi pomarančovej kôry a klinčekov vytvárajú ikonický štýlový koktejl s talianskym srdcom.
-
€8.55
Život si občas zaslúži trochu experimentovania – zažite niečo neobyčajné. Pripravte sa na sofistikovaný taliansky koktejl, ktorý je známy a milovaný po celom svete. Teraz však s nečakanou karibskou príchuťou. Vyrobený s vermútom, sladkokyslými bittermi a namiesto ginu s 11-ročným rumom Santiago de Cuba Extra Añejo.
-
€8.55
História koktejlu White Lady (koktejlu na báze ginu), ktorý pôvodne pozostával z rovnakých častí crème de menthe, pomarančového likéru a citrónu, je veľmi sporná. V každom prípade, ktokoľvek znovu vynašiel tento koktejl, múdro vypustil crème de menthe v prospech ginu – rozhodol sa tak pre suchšie a chutnejšie podávanie. Tanqueray Gin, Cointreau a citrón zasiahli všetky tie správne tóny spájajúce osviežujúce rastlinné látky so sladkým pomarančom a kyslým citrusom. Skutočná klasika s jednoduchou eleganciou a vyváženosťou.
-
€8.55
Koktejl Boulevardier sa ,,narodil“ v renomovanom bare Harry’s New York Bar v Paríži. Pravidelnou tvárou tu bola Erskine Gwynne, Američanka a zakladateľka literárneho časopisu The Boulevardier – opisovaný ako „najlepšie čítanie pred, medzi a po koktejloch“. Barman Harry MacElhone namiešal tento nápoj pre Gwynne a zvečnil ho vo svojej knihe Barflies and Cocktails v roku 1927. Je podobný ako Negroni, ale vyrobený skôr z bourbonu ako z ginu. Tento Boulevardier vás prenesie na bankety z lešteného dreva a kože v tých najlepších baroch na svete.
-
€8.55
,,Kyslý drink“ sa prvýkrát podával na šírom mori – zabudnite však na koktejlový salónik luxusnej zaoceánskej lode. Predstavte si námorníkov v kráľovskom námorníctve. Na týchto namáhavých cestách po mori môžu byť zásoby vody prinajmenšom nespoľahlivé a často nepitné. Títo vytrvalí námorníci pridávali do vody liehoviny a citróny, aby zlepšili chuť – preto sú Briti v USA dodnes známi ako „Limeys“ (,,citroňáci“). Nápoj doplnili cukrom a vodou a drink bol na svete. Tento osviežujúci koktejl ľudia milujú dodnes.
-
€8.55
Tento koktejl sa zrodil na začiatku 20. storočia a ako jeden z prvých klasických „kyslých“ drinkov slúži ako predloha pre ikonické koktejly ako Margarita. Táto verzia obsahuje francúzske brandy St. Rémy XO – vyrobené destiláciou hrozna v medených kolónových destilačných prístrojoch. Môže sa teda pochváliť jemnou drevitou arómou sušeného ovocia, sladkastého korenia a krémovými vanilkovými tónmi. Následne Cointreau, francúzsky pomarančový likér, spája všetky chute s plnými arómami marmelády. Svieži a citrusový, Sidecar je ideálnym koktejlom po jedle.
-
€8.55
Skutočný pôvod Whiskey Sour je zahalený tajomstvom. Ako každý veľký príbeh. ,,Kyslý drink“ sa prvýkrát objavil, keď námorníci Royal Navy zmiešali citrusy s pivom alebo rumom, aby zabránili skorbutu (námornícka choroba). Zásluha za zrodenie Whiskey Sour sa často pripisuje neohrozenému Angličanovi Elliottovi Stubbovi. Jeho dobrodružstvá ho zaviedli v 70. rokoch 19. storočia do peruánskeho prístavného mesta, kde si otvoril bar a experimentoval so všetkým, čo našiel. Nakoniec sa pokúsil zmiešať miestne ,,limón de Pica“ s whisky a cukrom. Vznikla tak klasika, ktorá vyvažuje sladké hrejivé teplo s kyslým citrusom.
-
€8.55
Jeden z najstarších koktejlov vôbec. Stal sa vzorom pre nespočetné množstvo moderných koktejlov. Dalo by sa povedať, že s ním sa začalo umenie mixovania – hoci nikto nevie, kde, kedy a ako. Vieme, že vážený mixológ Jerry Thomas bol prvý, kto napísal recept. Predtým námorníci kráľovského námorníctva na palube famózne miešali ,,kyslé nápoje“, pridávali do liehovín citrusy a potom zmes mierne osladili. Keď prišli na breh, drink spopularizovali.
-
€8.55
S nezameniteľnou chuťou a tvarom fľaše je Disaronno Originale štýlovou a nadčasovou ikonou talianskeho Dolce Vita. Koktejl Disaronno Sour, ktorý vznikol v USA koncom 70. rokov, keď sa tam prvýkrát objavil taliansky likér, sa stal ikonickým sladkokyslým nápojom s výraznými tónmi Disaronna v kombinácii s vôňou čerstvo vylisovaných citrónov.
-
€8.55
Je to jednoduché – Miláno je rodiskom Campari, Turín je domovom sladkého vermútu. Oboje zmiešate priamo v pohári, ozdobíte pomarančovou kôrou a máte klasiku. Legenda hovorí, že Gaspare Campari prvýkrát podával Milano Torino vo svojej milánskej kaviarni v roku 1860. Koktejl začal byť taký populárny, že sa stal vzorom pre ďalšiu generáciu horko-sladkých koktejlov ako Americano (s kvapkou sódy) a Negroni (s rovnakou dávkou ginu). Tento obsahuje vermút Cocchi, vyrobený podľa viac ako 100-ročného rodinného receptu.
-
€8.55
Kvetinové košele, farebné lei (náhrdelníky z kvetov) a relax v raji – to je len niekoľko spôsobov, ako hostia Polynézie v 40. rokoch 20. storočia objavili kultúru Tiki. Je iróniou, že drink Mai Tai sa stal ikonou, keď priatelia z Tahiti v tom čase navštívili Victora Julesa Bergerona v Kalifornii. Po popíjaní koktejlu, ktorý pre nich pripravil Vic, jeden zvolal – ,,Mai Tai aé!“, čo znamená „najlepší na tomto svete!“. S rumom Santiago de Cuba Carta Blanca, plným extra tónov kandizovaného pomaranča a zemitého korenia, je to osviežujúci a voňavý koktejl.
-
€8.55
Koktejl, ktorý prekonal prohibíciu, prežil nespočetné množstvo trendov a je právom považovaný za jeden z najlepších koktejlov vôbec. Ak veríte tejto legende, Manhattan bol prvýkrát zmiešaný v roku 1870 na recepcii v New Yorku, ktorú usporiadala Jennie Jerome, čoskoro matka Winstona Churchilla. Miesto konania? Kde inde ako v Manthattan Club? Jeho príbeh pokračuje tak ďaleko, že ho nájdete na nápojovom lístku po celom svete. A teraz aj vo vašom vlastnom koktejlovom bare…
End of content
End of content